Gurkproblem
Gurka Bilar

Det inte är lämpligt att fylla på kexchokladproblemen, eftersom man får pris vid lösning av samtliga och några personer redan har lyckats med detta. Kanske finns det behov av ytterligare några problem, som också är lite svårare. Därför dessa Gurkproblem. Att det blev just gurkor är baseras på internt "tugg" i en mattegrupp. Lyckas du lösa något av problemen och är elev på Spyken kan du kontakta mig och redovisa din lösning. Är den korrekt utdelas en gurka, eller en påse godisbilar, som pris och ditt namn listas på problemets sida. Eftersom jag eventuellt fyller på efter hand finns det inget pris om man löser samtliga problem.

För att vi inte ska slösa bort varandras tid i onödan är det viktigt att du tänkt igenom din lösning ordentligt och kanske har den klar i skriftlig form. En möjlighet är att en skriftlig lösningen e-postas till mig i förväg. Argumenten ska vara helt vattentäta, och du ska kunna förklara din lösning utan betänketid. Som enväldig "domare" fungerar jag!

Problemen och deras lösningar kan man säkert återfinna i böcker eller på nätet. Man kan ju också fråga någon som redan löst problemet. Att återge någon annans lösning är såklart inte detsamma som att tänka ut en egen, så undvika att "fuska". Jag kan inte kontrollera detta, utan vädjar till ditt samvete.

Aktuella problem

Hitta ut ur labyrint
Trådar i virrvarr
Ett spel med fyra tal
Byt färg i graf

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License